Voldsomme ændringer hos stormagt – nu reagerer stjerne
Massiv udskiftning i trænerstaben
Indonesisk badminton gennemgår i øjeblikket en betydelig omvæltning, da 80 procent af landsholdets trænere er blevet udskiftet. Denne omstrukturering følger præsidentvalget i det indonesiske badmintonforbund (PBSI), hvor Muhammad Fadil Imran blev valgt efter de olympiske lege i Paris.
Anthony Gintings perspektiv
Den prominente herresingle-spiller Anthony Ginting, der er placeret som nummer 10 på verdensranglisten, har reflekteret over de dramatiske ændringer. “Det er ikke en undskyldning for mig. Som spiller skal man kunne vænne sig til mange ting så hurtigt som muligt,” udtaler Ginting til TV 2 Sport under Super 1000-turneringen Malaysia Open i Kuala Lumpur.
Baggrund for ændringerne
Udskiftningerne i trænerstaben skyldes en åben rekruttering, som blev annonceret på PBSI’s sociale medier og hjemmeside. John Kevin Tjahjadi, en journalist med specialviden i indonesisk badminton, forklarer, at både indonesiske og udenlandske trænere havde mulighed for at ansøge.
Konsekvenser og fremtidsscenarier
Tjahjadi forudser, at ændringerne kan få betydning for spillerne, der nu skal tilpasse sig nye trænere og metoder. “Mange indonesiske spillere er seniorspillere, og de har allerede en defineret spillestil,” bemærker han. Tjahjadi vurderer dog, at det er for tidligt at spå om den præcise effekt.
Indonesiens passion for badminton
Badminton er en nationalsport i Indonesien, og landet har sikret sig otte olympiske guldmedaljer i denne disciplin. Ifølge Tjahjadi er der over 800 badmintonklubber i landet, hvilket bevidner om den dybe nationale interesse.
Ingen succes i Malaysia Open
Indonesien fik en skuffende start på 2025, da ingen af deres spillere avancerede til semifinalerne under Malaysia Open-turneringen, en sjældenhed for den badmintonstærke nation.