Spring til indhold Spring til sidepanelet Spring til sidefod

Kenny Anderssons rejse – Fra mørke til fællesskab og akcepteret identitet

Ungdommens svære år

Som 19-årig stod Kenny Andersson ved togskinnerne og overvejede at afslutte sit liv. Efter at være blevet smidt ud hjemmefra og miste sin mor tidligt i livet, kæmpede han med at finde sin plads i verden. Den unge mand søgte desperat efter kærlighed og accept, mens han navigerede i sit ungdomsliv præget af lavt selvværd og en udfordrende seksualitetsopdagelse.

Fodboldens fællesskab

Alt ændrede sig for Kenny, da han opdagede fællesskabet hos fodboldklubben AaB. Efter en tilfældig kamp i 2016 blev stadionet et frirum, hvor han for første gang følte sig som en del af noget større. “På stadion kunne jeg bare være den, jeg er,” siger Kenny, der dermed langsomt begyndte at finde ro i sin egen seksualitet.

Vejen til selvværd

Kenny fik hjælp gennem et selvværdscoachingforløb, som blev tilbudt af Aalborg kommune i samarbejde med AaB. Gennem mødet med spillerne og deres opmuntring modtog han værdifuld anerkendelse. “Jeg blev mødt som et menneske og ikke en, der altid skrabede bunden,” fortæller han.

Kærlighed og familiens accept

I 2010 flyttede Kenny til Danmark, hvor han nu bor sammen med sin mand, Kenni Pedersen, som han mødte gennem et online spilfællesskab. Kenny sprang ud som homoseksuel i et opslag på Facebook, hvor han af sin far blev mødt med humor og en varm accept. Familien, som har arbejdet på at hele fortidens sår, accepterer ham i dag fuldt ud.

Udfordringer i fodboldkulturen

Trods hans positive erfaring med fodboldfællesskabet, påpeger Kenny det sprogbrug, som ofte ses på stadioner. Ifølge en undersøgelse fra Dansk Boldspil-Union oplever 44% af homoseksuelle i fodboldmiljøet jævnligt diskriminerende sprogbrug, hvilket Kenny ønsker at ændre. “Det er et problem, hvis nedværdigende ord rammer homoseksuelle,” siger han. For flere nyheder om tendenser inden for forskellige sportsgrene kan du besøge SportMagasinet – Danmarks Sports Nyheder Samlet Ét Sted!.

Kenny Anderssons historie fra ensomhed til accept er ikke kun et eksempel på personlig overvindelse, men også en påmindelse om vigtigheden af inklusion og respekt i alle samfundslag. Som han siger med en humoristisk tone: “Vi og jeg skal have lov til at købe hotdogs på stadion og sige, at ‘jeg kan godt lide pølser’.”

Vis KommentarerLuk Kommentarer

Efterlad en kommentar

0.0/5