Mikaela Shiffrin trækker sig fra VM i storslalom efter voldsomt styrt
Psykiske eftervirkninger fra styrt forhindrer deltagelse
Den amerikanske stjerne Mikaela Shiffrin har efter et voldsomt styrt i november besluttet ikke at forsvare sit verdensmesterskab i storslalom. Shiffrin, der stadig er mærket af oplevelsen, afslørede på sin Instagram-profil, at hun fortsat kæmper med mentale udfordringer som følge af styrtet i Killington. “Jeg har hældt al min energi i at blive klar til storslalom og være forberedt til VM torsdag. Men det korte af det lange er, at jeg ikke er der,” skriver den 29-årige skiløber.
Fysiske skader helbredt, men de psykiske er stadig en barriere
I et dramatisk styrt under World Cup-afdelingen i Killington pådrog Shiffrin sig flere alvorlige skader, heriblandt et sår i maveregionen og muskelskader. Selvom hun fysisk er ved at være restituert, er de psykiske følger stadig en betydelig barriere. “Ærlig talt havde jeg ikke regnet med at opleve så mange af de her udfordringer med det mentale/PTSD efter skaden,” fortæller Shiffrin. Hendes erfaring fremhæver den vigtige rolle, psykologien spiller i elitesportens verden, hvilket sammenlignes med andre atleter såsom Holger Rune, der har valgt en alternativ tilgang til mentaltræning.
Mulighed for comeback i “Team Combined”
Selvom hun har trukket sig fra storslalom-konkurrencen, deltager Shiffrin dog stadig ved verdensmesterskaberne. Hun har valgt at stille op i disciplinen “team combined”, hvor hun skal køre slalom. Denne disciplin vurderes som mindre krævende på intensitet i forhold til storslalom, og dermed mere overkommelig for Shiffrin, der stadig overvinder sine mentale udfordringer.
En af sportens største stjerner
Mikaela Shiffrin er uden tvivl en af kvindeskiens mest fremtrædende figurer med 99 World Cup-sejre, fem samlede World Cup-triumfer og 11 disciplintitler. Derudover har hun blandt andet vundet to olympiske guldmedaljer og syv verdensmesterskabs-guldmedaljer. Hendes beslutning er derfor både overraskende og vigtig, idet den sætter fokus på de ofte oversete psykiske udfordringer atleter står overfor efter skader.