Spring til indhold Spring til sidepanelet Spring til sidefod

Lyngby Boldklub under mistanke for matchfixing i træningskampe

Mistanke om matchfixing

For andet år i træk befinder Lyngby Boldklub sig midt i en sag om mistanke for matchfixing i træningskampe. Særligt træningskampe over vinteren bliver nøje overvåget, og kampen med Lyngbys deltagelse er blot et af de mange tilfælde. Ifølge matchfixing-ekspert Chris Kronow Rasmussen er der registreret mellem 15 og 20 mistænkelige kampe i denne opstartsfase, hvilket indikerer et bredere problem.

En stigende bekymring

Chris Kronow Rasmussen er bekymret over den stigende tendens. Han forklarer, at omfanget af matchfixing kan være meget større end det foreliggende talmateriale viser, da hans observationer udelukkende er baseret på offentligt tilgængelige data. Kronow udtaler, “Der skal i hvert fald ske noget andet, end det vi gør, for vi ser det mere og mere, og jeg synes egentlig, det går meget den forkerte vej i forhold til matchfixing.”

Træningskampe under mangel på kontrol

Italiensk betting-analytiker Ivo Romano understreger også problemet med matchfixing i træningskampe. Han poengterer, at der er mangel på kontrol over disse kampe, da de ofte dømmes af uofficielle dommere, hvilket gør dem sårbare over for manipulation. Romano udtrykker, at internationale organisationer som Interpol og FN’s kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) burde engagere sig mere aktivt i at bekæmpe denne form for korruption i sport. For eksempel kan AGF og OB klar til forår med træningskamp vise vigtigheden af sådanne kampe.

Reaktionen fra Lyngby Boldklub

Lyngby Boldklub har meddelt, at de relevante myndigheder er blevet informeret om situationen, herunder Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Divisionsforeningen. Der er dog en udfordring, da kampen fandt sted på Cypern, hvilket komplicerer rapporteringen og undersøgelsen af sagen. Kampene er åbne for odds globalt, hvilket bringer et lag af kompleksitet ind i sagens efterforskning.

Fremtidige foranstaltninger

Chris Kronow Rasmussen mener, at matchfixing bør behandles med samme alvor som hvidvask, og at der er behov for et mere systematisk tilgang til rapportering og undersøgelse af de økonomiske transaktioner bag denne form for kriminalitet. Samtidig opfordrer Ivo Romano klubber til at kræve, at træningskampe dømmes af officielle dommere for at mindske risikoen for manipulation.

Vis KommentarerLuk Kommentarer

Efterlad en kommentar

0.0/5